Hopp til hovedinnholdet
Toggle mobile menu

Lego vant søksmål mot piratkopier i Kina

Fire kinesiske virksomheter er dømt for å ha krenket Legos opphavsrettigheter. Firmaene har i en årrekke kopiert Legos byggesett og minifigurer ned til minste detalj, men må nå betale erstatning og stanse produksjon, salg og markedsføring av kopivarene med umiddelbar virkning.
Lego100x563.jpg
Foto: moniaphoto/iStock

Én av virksomhetene er også dømt for å ha drevet «urettmessig konkurranse ved å distribuere byggeklosser av merket Lepin», skriver Lego i sin pressemelding. Lepin har piratkopiert 18 av Legos byggesett, som retten konkluderte med var beskyttet etter åndsverkloven. I 2017 vant Lego en annen liknende sak mot et firma kalt Bela.

Kinas handel med piratkopierte varer

I en felles rapport kalt «2017 Situation Report on Counterfeiting and Piracy in the EU» konkluderte EUROPOL og EUIPO med at Kina er hovedkilden for piratkopieringsindustrien. Hele 72% av piratkopiene i verdens tre største markeder, nemlig USA, EU og Japan, er eksportert fra Kina.

Lego uttaler i pressemeldingen at de mener at avgjørelsene i deres favør er riktige, og at de demonstrerer at Kina er villige til å skape forhold som tilrettelegger for god skikk næringsdrivende imellom.

Se pressemeldingen fra Lego på deres nettside