Hopp til hovedinnholdet
Toggle mobile menu

Dansk politi slår til mot Popcorn Time

Våren 2015 anmeldte den danske RettighedsAlliancen PopcornTime til politiet. Tirsdag 18. august pågrep dansk politi to menn i 30-årene og ransaket hjemmene deres på Fyn. De to mennene står bak hjemmesidene PopcornTime.dk og Popcorn-Time.dk.
Popcorn_Time_ill_1000.png

De to nettstedene som mennene sto bak, opplyste brukerne om hvordan de enkelt kunne benytte seg av den populære filmtjenesten Popcorn Time til å se film ulovlig, og hvordan de kunne gjøre seg anonyme slik at bruken ikke ble oppdaget. Mennene er nå siktet for å ha vært med på å formidle og distribuere kunnskap om en ulovlig tjeneste. De har aktivt og målrettet hjulpet dansker å finne frem til, og bruke tjenesten PopcornTime, og har tjent betydelige beløp på annonsering på hjemmesidene.

Nettsidene er nå blokkerte, og begge mennene har tilstått.

RettighedsAlliansen hadde også anmeldt 20 andre nettsider som har tilgjengeliggjort ulovlige strømmetjenester. Den 20. august avgjorde Frederiksberg byrett at alle disse skulle blokkeres. Nå blir danske brukere som besøker nettstedene møtt med et blokkeringsskilt som opplyser om at siden de er i ferd med å åpne er ulovlig, og henviser brukeren til nettsteder med lovlig innhold.

Etter norsk lov er det ulovlig å tilgjengeliggjøre opphavsrettslig beskyttet materiale til andre uten godkjennelse av rettighetshaverne.

Les mer om ulovlige tjenester som bruker såkaldt BitTorrent teknologi her.

Les mer om politiets aksjon og blokkeringen av de danske nettsidene på RettighedsAlliancen.dk.