Hopp til hovedinnholdet
Toggle mobile menu

Lær deg metodene for å hindre piratkopier i din virksomhet

Lurer du på hvordan nettopp din virksomhet kan unngå piratkopier? EU-Observatoriet har laget en guide med oversikt over teknologi og metoder som kan hjelpe deg.
Tekniske_losninger_mot_piratkopiering3_1000.jpg
Bruk av RFID (radio frequency identification) og strekkoder er noen av metodene som brukes for å forhinder piratkopiering. illustrasjonsfoto: iStock/killerbayer

Mange store og små bedrifter opererer i et marked med økt fare for å få piratkopier inn i forsyningskjedene. Heldigvis finnes det også mange teknologiske løsninger og standarder som virksomhetene kan ta i bruk for å hindre piratkopier. Men, hvordan virker disse, og hva passer for din bedrift og type produkter? Og, hva koster det å innføre ulike tiltak?

EU-Observatoriet mot inngrep i immaterialrettigheter har laget en omfattende og lettfattelig veileder der man får oversikt over løsningene som finnes i markedet per i dag, og kostnader forbundet med dette.

Veilederen legger grunnlaget for bedriftene, slik at de kan lage en strategi mot piratkopier som er skreddesydd deres forretningsområde. Dette gjelder både for de som ønsker å hindre at egne produkter piratkopieres, og for de som vil unngå at andre infiltrerer deres forsyningskjeder med falske varer.

På nettsiden til EUIPO finner du veilederen som gir deg oversikt over ulike tekniske løsninger mot piratkopiering (pdf)

Sist oppdatert: 3. mars 2021