Hopp til hovedinnholdet
Toggle mobile menu
Denne siden finnes ikke på nynorsk

Piratkopiert kosmetikk

Arsenikk, kvikksølv, bly, cyanid rotteavføring og menneskelig urin funnet i piratkopiert kosmetikk, melder britisk politi.
Illustrasjonsbilde: kosmetikk (Thinkstock)

«Wake up-don't fake up!» er navnet på London-politiets storstilte kampanje mot falske kosmetikkprodukter som ble lansert den 18. mai.

Hensikten med kampanjen er å bevisstgjøre forbrukerne om farene ved piratkopierte skjønnhetsprodukter, som make-up, parfyme, solkremer og elektriske hårstylingprodukter.

Piratkopiert kosmetikk produseres ofte i uhygieniske produksjonslokaler som ikke er sterile. Laboratorietester har vist at piratkopiert make-up, som eyelinere, maskara, lip-gloss og hudkremer inneholder skadelige mengder av giftige kjemikalier og bakterier som kan skape allergiske reaksjoner, hevelser, sår og brannskader og i verste fall påføre forbrukerne langvarige helseskader.

Kjente solkrem-merker som forbrukerne stoler på piratkopieres, og viser seg å ikke inneholde beskyttelse mot solforbrenning og UV stråler.

Falske elektriske skjønnhetsprodukter, som for eksempel krølltenger, rettetenger og hårtørkere er ikke gjenstand for de samme strenge sikkerhetstestene som de ekte produktene. Piratkopierte elektriske artikler kan gi støt, være brannfarlige og kan føre til alvorlige brannskader ved å brenne hud og hår.

London-politiet advarer særlig mot at denne typen kosmetikkprodukter florerer på nettet og ber forbrukerne om å ta forholdsregler når de handler på nettet.

Les mer om «Wake up-don't fake up» kampanjen.