Hopp til hovedinnholdet
Toggle mobile menu
Denne siden finnes ikke på nynorsk

Norsk næringsliv mot piratkopiering

Andre organisasjoner med fokus på å bekjempe piratkopiering og varemerkeforfalskning i Norge?

NHO

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) er den største interesseorganisasjonen for bedrifter i Norge. NHO er opptatt av hvordan piratkopier skader norsk næringsliv og jobber for å bekjempe problemet og spre informasjon til sine medlemmer.

Virke

Virke er næringslivets nest største hovedorganisasjon og representerer en rekke virksomheter. Piratkopiering og varemerkeforfalskning skader norske bedrifter og norsk næringsliv, og Virke er derfor opptatt av å bekjempe problemet og veilede sine medlemmer om problemstillinger knyttet til dette.

NACG

NACG (Norwegian Anti-Counterfeiting Group) er en non-profit organisasjon som har til formål å bekjempe piratkopiering og varemerkeforfalskning. NACG arbeider for å påvirke lovgiver til å vedta lovregler som gjør det lettere å stoppe kopier og forfalskninger ved grensen. NACG er den norske delen av det internasjonale Global Anti-Counterfeiting Network (GACG).

Nordic Content Protection (STOP)

Nordic Content Protection (STOP) arbeider på vegne av TV-industrien i Norge, Sverige, Danmark og Finland for å bekjempe ulovlig streaming og ulovlig tilgang til fjernsynssendinger som mottas via parabol, digitalt bakkenett, IP-TV eller kabel-TV-anlegg. 

BSA Norge

Business Software Alliance (BSA) er en ideell bransjeforening som jobber med å fremme målene til programvareindustrien. BSA har hovedkvarter i Washington DC og er aktive i mer enn 80 land, også i Norge. BSA arbeider aktivt for å beskytte leverandører av programvare mot piratkopiering. På BSAs norske nettside finner man blandt annet en tjeneste der man anonymt kan melde fra om uautorisert bruk av programvare.   

 

 

Sist oppdatert: 23. mars 2015