Hopp til hovedinnholdet
Toggle mobile menu
Denne siden finnes ikke på nynorsk

Kunstutstilling om ulovlige etterlikninger i Danmark

Skal du til Danmark i løpet av våren eller sommeren? Ikke gå glipp av kunstutstillingen «Anklaget – kunst & design i retten».
Kilde: nettsidene til Kunstmuseet Trapholt
Kilde: nettsidene til Kunstmuseet Trapholt (www.trapholt.dk)

Utforsker grensen mellom originalitet, inspirasjon og ulovlig etterlikning

Utstillingen tar for seg grensen mellom inspirasjon og ulovlig kopiering, og presenterer 10 saker med nåtidig kunst og design som har vært gjenstand for rettsaker om plagiering. Noen av sakene er vunnet, noen er tapt og noen har endt med forlik.

Utstillingen stiller spørsmål til de besøkende - som forbrukere - om deres egne holdninger til piratkopier.

Kunstnere skal leve av sine ideer

Utstillingen handler om hvordan originaliteten til kunstnere og designere utfordres, og om hvor vanskelig det kan være å avgjøre hvor grensen går mellom det originale, lovlig inspirasjon og ren snylting.

Kjente danske designklassikere som Arne Jacobsens stol Mauren, den norske Tripp Trapp stolen, PH-lampen og andre nordiske designgjenstander vises side om side med produkter som likner.

Og Nadia Plesners bilde av en liten utsultet gutt fra Sudan med en Luis Vutton veske på armen henger på veggen i sin fulle størrelse på hele 27 kvadratmeter. Bildet var gjenstand for en rettssak mellom kunstneren og motegiganten Luis Vutton i 2010-2011.

Kunstmuseet Trapholt i Kolding

Utstillingen vises på det arkitektonisk flotte kunstmuseet Trapholt i Kolding frem til 20. august 2017.