Hopp til hovedinnholdet
Toggle mobile menu

Usikker på om legemidler på nett er ekte? Nå får norske nettapotek felleseuropeisk logo

Piratkopierte legemidler er et omfattende internasjonalt problem, og mange av de falske legemidlene selges på nettet. Nå får norske apoteker som har tillatelse til å selge legemidler på nett en logo som gjør det enkelt for forbrukerne å se om nettstedet driver lovlig.
Nettapotek_1000.jpg
Foto: iStock/Martin Barraud

I EU har det siden 2015 vært et krav om at nettsteder som selger legemidler skal ha en felles, synlig logo for at de selger lovlig. 

Felleseuropeisk logo for nettapotek
Dette er den felleseuropeiske logoen for nettapotek.

Fra 2. april 2018 er ordningen også innført i Norge, og norske nettapotek, nettsteder eller apper som selger legemidler må være godkjent og registrert hos Legemiddelverket. De lovlige aktørene må deretter ta den felleseuropeiske logoen i bruk.

Ved å klikke på logoen kommer man til legemiddelverkets liste over godkjente nettapoteker. Her sjekker du om apoteket du er inne på står på listen. Hvis nettbutikken du er inne på ikke står på listen anbefales det ikke å gå videre med kjøpet.

Farer forbundet med piratkopierte legemidler

Piratkopierte legemidler kan inneholde stoffer av dårlig kvalitet eller feil doser, eller de kan inneholde helt andre stoffer enn det som er oppgitt. Les mer om farene forbundet med piratkopierte legemidler her.

Se Legemiddelverkets liste over godkjente nettapotek

Se European Medicines Agency`s omtale av ordningen