Toggle mobile menu

Over 7700 nettsider og 20 500 domenenavn beslaglagt grunnet salg av piratkopier

I november 2017 ble 7776 nettsider og 20 520 domenenavn der det skjedde salg av piratkopier beslaglagt. Beslagene skjedde i forbindelse med en internasjonal operasjon ledet av EUROPOL og INTERPOL kalt «Operation in our sites».
EU-rapport_Digital_markedsføring.jpg

På nettsidene og via domenenavnene ble det blant annet solgt falske luksusprodukter, sportsutstyr, skjønnhetsprodukter, elektronikk og legemidler.

Sterk økning i beslaglagte domenenavn

Operasjonen har blitt avholdt årlig siden 2014, og siden 2015 har det vært en markant økning i beslaglagte domenenavn. I 2015 ble litt over 1000 domenenavn beslaglagt, mens tallet var 20520 for 2017.

I løpet av operasjonen ble også 48 000 lenker til salg av falske varer på online markedsplasser fjernet.

Beslagene ble muliggjort ved samarbeid mellom EUROPOL, INTERPOL og representanter for lovlige merkevarevirksomheter, blant annet innen bransjene for sko og klær, sportsutstyr og kosmetikk.

EUROPOL jobber målrettet mot piratkopiering

Hensikten med operasjonen er å gjøre internett til et tryggere sted for alle, samt demonstrere at salg av piratkopier på nett ikke er trygt for kriminelle bakmenn.

Bekjempelse av salg av piratkopier online er et prioritert område for EUROPOL, som har en spesialenhet kalt IPC3 som arbeider dedikert mot handel med falske varer.

Les mer på nettsiden til EUROPOL