Hopp til hovedinnholdet
Toggle mobile menu

Kjøpt piratkopi fra en privatperson? Krev pengene tilbake!

Er du blitt lurt til å kjøpe et nytt eller brukt produkt som viser seg å være en piratkopi fra en privatperson, er du beskyttet av kjøpsloven i to år etter kjøpet.
Kjopt_piratkopi_privat.jpg

Dinside.no skrev nylig om en Oslo-kvinne som kjøpte det hun trodde var en brukt Mulberry-veske, som senere viste seg å være falsk.

Kjøperen tok kontakt med selgeren for å heve kjøpet, men selgere nektet ettersom hun selv trodde at vesken var ekte.

Saken havnet til slutt hos Forbrukertvistutvalget (FTU), som er et offentlig organ som blant annet behandler tvister i forbindelse med kjøp av varer mellom privatpersoner.

Ifølge kjøpslovens paragraf 39 har du som kjøper rett til å heve kjøpet hvis varen har en mangel som medfører et "vesentlig kontraktsbrudd". FTU mente det var et klart kontraktsbrudd i dette tilfellet, og ga kjøperen medhold.

«Det fremgår klart av annonsen og korrespondansen mellom partene forut for kjøpet at innklagde tilbød en ekte Mulberry-veske, og at dette var grunnen til at klageren kjøpte veska», skriver FTU i sin avgjørelse.

Dinside.no viser til flere lignende saker hvor kjøperen har fått medhold.

Les artikkelen på dinside.no

Ønsker du å klage på en vare du har kjøpt fra en privatperson? 

Om du vil klage bør du kontakte selger så raskt som mulig, og helst skriftlig. Ved å bruke rekommandert brev og spare på kvitteringen kan selger ikke komme unna med at brevet ditt er blitt borte i posten. Hvis du og selger ikke kommer til enighet kan du kontakte Forbrukerrådet.

Du kan lese mer om hvordan du går frem for å klage på Forbrukerrådet sine nettsider

Lenke til kjøpsloven