Toggle mobile menu
Denne siden finnes ikke på nynorsk

Falske og ulovlige legemidler og ulovlig medisinsk utstyr stoppet i storaksjon

Norske tollere beslagla en rekke falske og ulovlige legemidler, som antibiotika, epilepsimedisin, kreftmedisin og abortpiller i en storstilt internasjonal aksjon koordinert av Interpol. Også ulovlig medisinsk utstyr og store mengder potensmidler ble inndratt.
toll_kontroll_legemidler.jpg
Foto:Toll (bildet er tatt i forbindelse med en tidligere aksjon)

Aksjonen som heter Pangea XI ble koordinert av Interpol, og 116 forskjellige land deltok med ulike tiltak i perioden 9.-16. oktober 2018.

Legemidler med uvisst innhold

Aksjonen i år hadde hovedfokus på ulovlige og falske legemidler som bestilles av privatpersoner på nett. Det er ikke lov for privatpersoner i Norge å importere legemidler via postforsendelser.

Legemiddelverket, som ledet den norske aksjonen, undersøkte et utvalg av beslagene nærmere ved Legemiddelverkets laboratorium. Analysene viste blant annet at noen av de falske legemidlene inneholdt et annet virkestoff enn det som var angitt på pakken, mens andre inneholdt feil mengde virkestoff.

«Du vet aldri hva du får, og du kan i verste fall få alvorlige helseskader av å bruke slike legemidler» sier Line Saxegaard i Legemiddelverket.

Les mer om aksjonen på Legemiddelverkets sider

Se pressemelding fra Interpol

Les mer om piratkopierte legemidler her