Toggle mobile menu
Denne siden finnes ikke på nynorsk

Dansk designbransje går sammen om å guide forbrukerne til å velge originale produkter

Hvordan kan du kjenne igjen et originalt produkt, og hvorfor er det viktig å velge ekte vare? er noen av spørsmålene organisasjonen RettighetsAlliancen og dansk designbransje gir svar på i flyeren de har kalt «Hvorfor originaler?»
Snekker_arbeid1000.jpg
Illustrasjonsfoto: iStock/skynesher

Danmark er kjent for design og har fostret mange anerkjente designere. I tillegg til å være opprinnelsesland for en rekke kjente designikoner, kommer også stadig nye varemerker og designprodukter fra danskene.

Nå har organisasjonen RettighetsAlliancen og dansk designbransje som produserer møbler, belysning og brukskunst, gått sammen om en felles kampanje som guider forbrukerne til å velge originaler fremfor ulovlige kopier. Hensikten med kampanjen er også å gjøre det lettere for forhandlere av ekte varer å svare på de mange spørsmålene de får om kopiprodukter.

I kampanjen legges det vekt på at det å investere i et originalt designprodukt handler om mer enn økonomi. Det er også et spørsmål om å velge produkter der etikk, sikkerhet, bærekraft og tradisjon er ivaretatt.

Les mer om kampanjen på nettsidene til RettighetsAlliancen

Se den danske versjonen av flyeren «Hvorfor originaler?» (pdf)

Se den engelsk versjon av flyeren her (pdf)