Toggle mobile menu
Denne siden finnes ikke på nynorsk

Anti-prisen Plagiarius for årets mest skamløse kopier er nå delt ut

Helt siden 1977 har det hvert år blitt utdelt en anti-pris for de frekkeste, mest åpenbare piratkopiene og plagiatene i forbindelse med verdens største produkt-messe, «Ambiente», i Frankfurt. Den 12. februar 2016 ble årets «vinnere» kåret.
2016_Meyer_Brillenfassung.jpg
Brillene til venstre er de originale mens brillene til høyre er årets vinner av prisen for mest skamløse kopi. Foto: Action Plagiarius

Hensikten med prisen og Plagiarius øvrige virksomhet er å rette oppmerksomhet mot omfang og skadevirkninger av piratkopiering og plagiering.

Plagiarius jobber aktivt for å øke bevisstheten omkring immaterielle rettigheter og verdsettelse av innovasjon og verdiskapning, som motstykket til snylting og etterlikning.

 

 

 

Statuen som deles ut er en svart gnom, som skal symbolisere den ufortjente og ofte høye fortjenesten som går til kopistene, på bekostning av de innovative virksomhetene.

Årets «vinner»

1. plassen gikk i år til MOM GmbH Mechanisch-Optische-Metallverarbeitung som har kopiert brillene til Meyer Brillenmanufaktur GmbH. Brillene til venstre er de originale mens brillene til høyre er kopi (se bildet over)

Les mer om Plagiarius og se bilder av de andre «vinnerne» her