Hopp til hovedinnholdet
Toggle mobile menu

Rapport om piratkopiering og terrorisme

Salg av piratkopierte varer finansierer terrorisme og organisert kriminalitet. Dette fremgår av en rapport utarbeidet av UNIFAB, som er en fransk organisasjon for over 200 produksjons-virksomheter.

I rapporten trekkes det frem konkrete eksempler og saker som viser hvordan handel med piratkopierte varer rent faktisk har bidratt til finansiering av terror. Terroristene handler med alt fra piratkopierte medisiner, vesker, matvarer, sigaretter og sportssko.

Det fremheves at handel med piratkopier er et logisk valg for terrorister til å skaffe finansiering fordi man kan ha høy fortjeneste med lav risiko.

Til slutt i rapporten påpekes det at det er viktig at alle er klar over hva handel med piratkopier medfører og at det må effektive virkemidler til for å stoppe utviklingen. Det gis deretter forslag og anbefalinger på hva slike tiltak kan være, blant annet trekkes det frem økt samarbeid nasjonalt og internasjonalt, harmonisert lovverk, spesialiserte domstoler, økt bevisstgjøring i befolkingen og involvering av mellomledds-virksomheter.

Les rapporten «Counterfeiting & Terrorism Report 2016» (pdf)

 

Sist oppdatert: 15. februar 2016